Avg 11 2011

Brv za pešce Petkovškovo nabrežje – Poljanski nasip (3) / Žitni most

Objavil daeron 11.08.2011 pod LJUBLJANA, Podrecca

Precej neaktualna objava, saj Žitni most stoji že slabo leto, pa vendar: če sem o njem poročal že tukaj in tukaj, potem dajmo objaviti še fotografije dokončanega mostu:

Stanje 24.8.2010:

Shrani.siShrani.si

Foto: Nada Žgank, ljubljana.si

Starejše objave:

 • Share/Bookmark

4 odzivov
4 odgovorov v “Brv za pešce Petkovškovo nabrežje – Poljanski nasip (3) / Žitni most”

 1. nevenka  nevenka - 11.08.2011 19:54

  Pešcem v Ljubljani se dobro godi…avtomobilistom je pa vedno slabše… Ko je bil zaprt most čez Ljubljanico na Kajuhovi cesti, si za razdaljo enega kilometra potreboval 45 minut, če si šel na Kodeljevo čez most pri vojašnici nasproti gostilne Momo. In potem si se zavozljal še v sistem enosmernih ulic. Precej neprijetno. Kaj ni bilo rečeno, da bomo imeli še en most ob Cukrarni, ki naj bi se zvezal z Roško? Morda bi se tako promet čez ta ubogi mostiček malo zmanjšal. No, sedaj so hvala bogu odprli most na Kajuhovi…

 2.   daeron - 12.08.2011 12:38

  Most pri Cukrarni je v gradnji, odprl se bo naslednje leto – problem z zamudami zaradi menjave gradbincev.

  Bo pa na tem koncu v kratkem odprt še en most, namenjen tudi avtomobilom – namesto starega Mrtvaškega, ki se je preselil na Prule se pospešeno gradi novi. Kaj več o njem v kratkem. :)

 3. nevenka  nevenka - 16.08.2011 14:24

  O, to je pa zelo lepa novica, ker je tudi stalen promet čez most na Kajuhovi pregost in se po njej vozijo tudi ljudje, ki kasneje zavijejo proti Roški, ali pa celo proti Dolenjki. Samo še Zaloško bi bilo treba nekoliko razbremeniti, ker enostavno ne požira. Morda se bo potem, ko bodo mostovi narejeni, promet drugače organiziral in bo pretočnost večja. Če sem česa vesela, sem pa teh mostov…Moram priznati, da se v Ljubljani vendarle nekatere stvari premikajo… Je že kaj znano, kdaj se bodo lotili Cukrarne, videla sem projekt nekakšne zelo sodobne zgradbe, nekakšnega upravnega središča, ali bo kaj od tega?

 4.   LAUREN33Pena - 2.09.2011 16:59

  I would like to propose not to hold back until you get big sum of money to order goods! You can just take the loan or secured loan and feel yourself fine

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !