Jan 01 2008

Rotonda (2)

Stanje poslovne stavbe Rotonda 30. decembra 2007.

 • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Rotonda (2)”

 1.   fuga - 3.01.2008 20:06

  Ja, vseskozi imam občutek, da urbanistična arhitektura nastaja za računalnikom, pa je vendar nekoliko brez pravega občutka za konkretni prostor. S potrebami populacije tudi nima dobrega stika, zato v tem prostoru deluje zelo agresivno. Sicer pa je važnejše obrniti denar, da ne bo propadal, kot pa da bi se šli še kakšno prostorsko načrtovanje. Pač, kaj nas še vse čaka?

 2.   Domen - 8.01.2008 16:49

  V odgovor Fugi (Vugi?); zakaj agresivna? Bolj kot agresivna se mi zdi premalo ambiciozna, ko bi morala vendar preglasiti mogočno obvoznico tik ob njej!! Zares ne razumem ljubljanskih urbanistov in arhit. birojev, ko načrtujejo svoje projekte. Je res tako težko dodati še kakšno nadstropje, ali pa mora Ljubljana res (četudi obrobje jedra) ostati dvo-, tronadstropna? Rotonda bi bila zares izvirna in udarna, če bi bile njene razsežnosti 5x večje!

  Vrtičkarjev je bilo v Ljubljani dovolj, hiškarjev tudi. Čas je, da urbanemu prostoru namenimo višje standarde in več domišljije.

 3.   a_je_to - 10.01.2008 15:58

  Se strinjam z Domnom. Biroji se šele zdj prebujajo, javnost pa ne more prenesti nečesa novega. Da ne govorim, da folk nima domišljije in ne more razumeti, kako je loh nova stavba v starem jedru (muller ipd). Vuga in podobni (ne fuga;) podirajo meje in še vedno jih bremzajo (Transformacija BTCja)…

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !