Dec 30 2007

Potniški terminal mariborskega letališča

Objavil daeron 30.12.2007 pod MARIBOR, Vseslovensko

V sredini tedna me je presenetila novica v Financah, da je Ministrstvo za promet dobilo gradbeno dovoljenje za nov potniški terminal na mariborskem letališču.

Investicija v višini 8,5 do 9 milijonov evrov vključuje gradnjo novega terminala, približno iste velikosti kot obstoječi, zdajšnjemu pa bodo dogradili še eno etažo. Tako naj bi imel ob predaji novega objekta, ki naj bi bila v sredini 2009, Aerodrom Maribor kapacitete za pol milijona potnikov letno. Z gradnjo naj bi pričeli v šestih mesecih.

Slikovnega gradiva ni veliko, pravzaprav je trenutno na voljo le slika iz Financ. Projektno dokumentacijo naj bi pripravili podjetji Komunaprojekt in Saab AB. Kot večina mariborskih projektov, se torej tudi ta sooča s težavo slabe predstavitve na spletu in v javnosti.

Foto: Finance

 • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Potniški terminal mariborskega letališča”

 1.   Mitja - 9.01.2008 02:49

  Res je, da je napredek v primerjavi s prejšnjim terminalom. Po pravici povedano pa še Hoferji zgledajo bolše. Upam, da bo končni render drugačen.

  Lepo, da ste se tud na Maribor spomnili (tud glede Ljudskega), je pa popolnoma res, da je projektov veliko, samo redkokateri se pojavi na spletu.

  Lp, Mitja

 2.   Matej - 12.02.2008 11:26

  hm…res je napredek oz. bolje rečeno napredovanje v primerjavi s prejšnjim (zdajšnjim) terminalom. to pa je tudi vse, saj kakšne nove vrednosti v prostoru pač ni razbrati iz predstavljenega renderja. tipični primer ko se izbere ‘posvečen projektant’ in mu kalkulacija ur ne dovoli resnejšega razmisleka.

  glede na pomembnost objekta, kot se mu uradno daje v vseh izjavah vplivnih lokalnih politikov, bi v tem primeru ‘pomagal’ kak javni natečaj, ali pa vsaj vabljen natečaj. vendar se le redko zgodi da se interesi potencialnih udeležencev tako prepletejo da zadeva eskalira v javnost in se oglasi tudi kaka arhitekturna eminenca.

  lp, matej

 3.   gregor - 21.10.2008 13:49

  mislim res super da bo letališče dobilo nov terminal ampak se sprašujem če je res potreben saj nima mariborsko letališče nobene redne linije.najprej bi bilo treba nakupiti nova vozila za potrebe letališča kje ste pa vidli da je na letališču traktor ali pa stari jugo?predvsem pa letališče potrebuje redno letalsko linijo z kakšnim mestom! redno! ter večjo raznolikost letal na letališču ter predvsem potrebuje več potnikov.škodo da noče adria priti na letališče mb saj je tu bolj poceni.letališče potrebuje novo letalsko povezavo nujno !!!!!!!!!!!! saj tako ne bo šlo več dolgo

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !