Jun 27 2007

Projekt Tridana

Objavil daeron 27.06.2007 pod LJUBLJANA, LJUBLJANA - predlagano

Projekt Tridana še nima pravega imena, v razpisu je naveden kot “Stanovanjsko poslovni kompleks Vilharjeva”, kar se mi zdi preveč dolgovezno in nezanimivo. Glede na to, da so tri podjetja (Kraški zidar, Metropola in Architron) ustanovila podjetja Tridana d.o.o. samo zaradi tega projekta, naj za zdaj nosi z moje strani to ime.

Omenjeni projekt je eden izmed štirih “velikih”, ki se načrtujejo na območju najbolj elitnih (PCL, Sodna palača, SŽ in Komin), a tudi degradiranih lokacij na območju ljubljanske železniške postaje. Lokacija se nahaja ob križišču s Topniško, Vilharjevo in Šmartinsko cesto.

Za omenjeni projekt ravnokar teče javni projektni natečaj za pridobitev natečajnih rešitev. In iz njega izhajajo tudi glavne lastnosti objektov, ki naj bi se v prihodnjem letu začeli graditi, končali pa v letu in pol.

Zgradbe so v bistvu tri – bazna stavba in dva stolpa. V prvi bodo trgovine in nekatere storitvene dejavnosti, v obeh stolpih (prvi bo imel šestnajst, drugi pa osem nadstropij), bodo stanovanja in poslovni prostorji. Skupaj naj bi imeli objekti 34 tisoč bruto kvadratnih metrov nadzemnih površin, tri četrtine bodo namenjene za poslovne prostore, trgu pa bo ponujenih tudi sto stanovanj, velikosti od 45 do 150 kvadratnih metrov. Projekt naj bi bil vreden okoli 50 milijonov evrov.

Lokacija je za takšno vrsto gradnje nadvse primerna, saj okoli križišča stojijo tri 18-nadstropne stanovanjske stolpnice, v okviru PCL-ja in drugih predvidenih gradenj na območju pa bo zraslo še več višjih objektov, ki jih Ljubljana ni tako vajena, škodili pa ji vsekakor ne bi.

Lokacija projekta Tridana Lokacija objekta (Foto: ZAPS)

Situacija na terenu (Foto: ZAPS)

Območje gradnje (Foto: ZAPS)

Okvirji projekta (Foto: ZAPS)

 • Share/Bookmark

6 odzivov
6 odgovorov v “Projekt Tridana”

 1.   kiki07 - 27.06.2007 21:46

  Objavljaš praktično samo ljubljanske projekte, pa čeprav imaš naslov Urbana Slovenija. Tudi drugod po Slo se veliko gradi, sploh pa v Mariboru.

  Maribor – Tabor - 467 stanovanj (2x p+6 in 3x p+17) http://shrani.si/files/tara112dzb.jpg http://www.gravitas.si/images/stories/reference/PSOTara5/rata9bviz01%20(medium).jpg http://www.gravitas.si/images/stories/reference/PSO_TARA/tara3.jpg

  ed Ljubljansko in Jadransko ulico se je pričela gradnja 467 stanovanjskih enot, v katerih bodo tako garsonjere kot tudi več etačna luksuzna stanovanja.

  Na območju nekdanje pivovarne Talis je podjete Konstruktor že v tem mesecu pričelo z gradnjo treh 17-nadstropnih stolpnic in dveh šestnadstropnih blokov, v katerih bo skupaj kar 467 stanovanj. Novo stanovanjsko naselje, ki bo neposredno ob betnavskem gozdu med Ljubljansko in Jadransko ulico, se bo razprostiralo na 80.000 m2.

  Stolpnice bodo s svojimi 17. etažami najvišje v Mariboru, v vsaki etaži pa bo na voljo 4 do 5 stanovanj.

  Maribor – Magdalena Na zemljišču, kjer je pred časom delovala tekstilna tovarna Merinka, je že zgrajenih 132 stanovanj, v prihodnje pa je tam predvidenih celo med 500 in 600 novih stanovanjskih enot, ki bodo grajena v 6. fazah. Prva faza z 133 stanovanji je že končana, druga faza s 137 stanovanji se je že pričela, do julija 2009 pa bo končana tudi tretja faza Magdalene s 110. stanovanji. V pritličju enote pa je predvidena trgovina Spar. Ostale faze so predvidene od leta 2009 naprej… Magdalena 1 http://www.gravitas.si/images/stories/reference/magdalena2/magdalena%202%20pticja%20jz%20(medium).jpg

  Maribor – Koroška vrata Konstruktor VGR končuje stanovanjsko-poslovni objekt ob Koroški cesti v Mariboru

  Že tisoč let je Koroška cesta v Mariboru tista mestna vpadnica, po kateri so v mesto prihajale sveže ideje, krepčilni veter z zahoda in čista dravska voda. Ta večni fluid je na dravskem bregu stalnica in nad tokom, ki izpira dravsko strugo ter čisti dravske bregove, smo ob eni najstarejših mestnih cest zasnovali nova stanovanja.

  Tako že raste objekt, imenovan Koroški veter, v katerem se bodo stanovalci dobro počutili, obenem pa brez težav sledili zahtevam sodobnega življenja. http://beta.finance-on.net/pics/cache_Un/Untitled-1.1182886488.jpg

  Maribor – Center Maribor City 3,

  trgovsko poslovni center oblikovanje zunanjosti Titova cesta, Maribor

  http://www.genius-loci.si/uploads/projectpicture/picture200mb302.jpg

  Maribor – Center Tržnica Leto gradnje: 2007-2008 Velikost investicije: cca. 10 miljonov EUR Investitor: Konstruktor VGR d.o.o.
  http://www.gravitas.si/images/stories/reference/TrznicaMB/trznicamaribor_model.jpg

  Maribor – Poljane 110 stavanj (vseljivo julij 07) http://konstruktor.tovarnaidej.si/Files/Image/novice/poljane(1).jpg

  Maribor – Center Forum 2 (poslovni objekt)

  Maribor – Pobrežje Stavbar gradnje – 500 novih stanovanj – začetek gradnje julij 07

  Pa da ne naštevam dalje, skratka, Slovenija ni samo Ljubljana

 2.   daeron - 27.06.2007 22:22

  Tudi s temi projekti sem seznanjem, priznam pa, da je lažje najti podatke za Ljubljano, o kateri je tudi več v medijih. Se opravičujem, če zapostavljam druge kraje in obljubljam, da se jim bom v prihodnosti več posvetil.

  Kakor pa vidiš, ne objavljam ravno vsak dan, zato se mi pač tudi lahko opraviči, če moje objave niso najširše narave. Kot sem rekel, v prihodnje bodo.

 3.   arh - 19.07.2007 10:04

  KIKI…DEJ PREBOLI TE TVOJE LOKALPATRIOTSKE…WWW.SKYSCRAPERCITY.COM JE SPLETNA STRAN KJER JE STRAN POSVEČENA O NOVOGRADNJAH V MARIBORU

 4.   hej hej - 31.07.2007 12:19

  Kot prvo se nauči pisat slovensko, potem ti bom pa pokomentiral. Avša pozerska…

 5.   * - 2.08.2007 17:08

  34000 bruto kvadratnih metrov nadzemnih povr[in pomeni veliko obremenitev obstoje;e infrastrukture, predvsem prometa in komunalnih vodov. Prometna situacija tega in tudi [ir[ega obmo;ja, je v najbolj kriti;nih urah dneva \e sedaj neznosna. Kaj pa o tem menite vi g. daeron?

 6.   Zorman - 21.12.2011 22:19

  to bi malo popestrilo vse skupaj

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !