Apr 03 2007

Ljudski vrt

Objavil daeron 3.04.2007 pod MARIBOR, Ofis

Mariborski stadion Ljudski vrt bi lahko šteli kot simbol mesta. Od lanskega 1. avgusta je v postopku prenove in dozidave. S spletne strani NK Maribor:

“Prva faza projekta, ki vključuje izgradnjo pokritih tribun s spremljajočimi prostori in delno ureditev okolja, bo končana do 1. oktobra 2007. Na obstoječi tribuni, ki je bila predana namenu leta 1965, je 4000 sedežev, na novih tribunah pa bo dodatnih 9000 sedežev.

Sicer pa so se že pričele tudi priprave na drugo fazo projekta, ki bo bolj tržno naravnana, saj na vzhodni strani pod tribunami predvideva izgradnjo dveh telovadnic ter garderobnih in pomožnih prostorov, zapiranje celotnega podtribunja ter ureditev klubskih, poslovnih in komercialnih prostorov, dokončno ureditev okolja in sanacijo obstoječe tribune. Ocenjena vrednost druge faze znaša 2,7 milijarde tolarjev.

ZMŠD Branik bo predlagal tudi spremembe ureditvenega načrta zaradi bolj racionalne izgradnje garažne hiše za okoli 900 do 1000 vozil ter pripravil predlog sanacije obstoječega nogometnega igrišča. “

Slika: NK Maribor

Slika: NK Maribor

Slika: NK Maribor

Slika: NK Maribor

Slika: NK Maribor

Kaj pa ljubljanski?

 • Share/Bookmark

9 odzivov
9 odgovorov v “Ljudski vrt”

 1.   Janez - 3.04.2007 18:07

  Ljubljanski stadion je pod milim nebom.

 2.   virenque - 3.04.2007 18:13

  Tudi v Celju gradijo tribuno za golom (če sem prav videl). Se to pri nas res splača? Ob domači ligi kakršno mamo in številu mednarodnih tekem, ki bi privabile gledalce za cel stadion?

 3.   Anzze - 3.04.2007 22:05

  No vsaj nekje v Sloveniji bomo imeli en pošten stadion :)

  Še vedno upam, da se bo z Ljubljanskim letos kaj premaknilo…

 4.   daeron - 8.04.2007 07:25

  No, zanimivo je, da bo MOL v nekaj dneh objavil razpis za ljubljanski štadion. Ker ponuja še ogromno zemlje za največji nakupovalni center v Sloveniji, naj bi bila ponudba bolj privlačna.

  http://novice.siol.net/default.aspx?siteid=1&pageid=2&article_id=1207040713412262&cid=100&pgn=1

 5.   dado - 9.04.2007 18:56

  Živjo.

  Najprej vse pohvale za odličen blog. Le tako naprej.

  Stadion se mi zdi le objekt s katerim se zadovolji množice. Kar Ljubljana bolj potrebuje je dvorana. Imamo (zaenkrat) košarko, rokomet, potem so tu koncerti in ostali eventi (kje bomo imeli eurosong, ko bomo letos zmagali? :) ), sejmi…. Vse to zagotavlja večjo zasedenost in s tem dobičkonosnost kot pri stadionu. Nekateri arhitekti se zavzemajo za stadion ob Savi, kjer bi v urbanistično zasnovo vključili hipodrom in morda še kakšen rekreacijski objekt. Nekako se mi zdi to bolj sprejemljivo, saj pri stadionu bližina centra ni tako pomembna (ciljna publika bo namreč veliko širša). Zato je moje skromno mnenje, da stadion lahko še malce počaka.

  Kako je pa kaj s Koprskim?

 6.   virenque - 9.04.2007 19:06

  Se strinjam. Vsekakor bolj potrebujemo večnamensko dvorano. KK Olimpija, tudi ko ji ne gre dobro, privabi veliko gledalcev, hokejisti bodo naslednje leto v avstrijski ligi, vsako leto se organizira vsaj eno evropsko ali svetovno prvenstvo, veliko je koncertov itd. Pa še stane manj.

 7.   daeron - 9.04.2007 19:16

  No, saj Sadar-Vuga sta naredila tudi športno dvorano, ki je pri prejšnji mestni administraciji in ministru za šolstvo in šport zbudila precej pozitivnih odzivov… Jo bom predstavil v enem od naslednjih opisov.

 8.   dado - 9.04.2007 20:37

  Jah, pri tej dvorani mi nekaj ne da miru. Predvsem ta večnamenskost. Da jo bodo uporabljali od študentov, košarkaši, hokejisti, rokometaši, atleti, “koncertaši” in ostali je jasno in s tem se bomo morali sprijazniti. Vendar se mi tu poraja vprašanje ali je pomembnejša vsa ta prilagodljivost (kvantiteta) oziroma kvaliteta ambienta. Meni se namreč zdi omenjena dvorana kot nekakšen hangar v katerem se postavijo tribune in to je to. Kako je z akustiko, z vzdušjem, ko je polna, z vzdušjem, ko je prazna… Da se ne bo ponovila zgodba iz Beogradske Arene med evropskim prvenstvom v košarki, ko je bilo 10.000 slovencev slišati kot da bi jih bilo 10. Primer je tudi KK Olimpija v sezoni 2005/2006, ko se v mali dvorani premagovali ekipe kot je Maccabi v večji pa so imeli občutek kot, da so na gostovanju. Sicer pa vseeno upam, da bi bila čimprej zgrajena.

 9.   virenque - 9.04.2007 22:17

  To je res. Ameriški stil dvoran ni ravno namenjen navijaškim skupinam, saj jih tam nimajo. Toda jasno je, da v LJ potrebujemo novo, moderno, večnamensko dvorano. Sicer pa nisem tako prepričan, da se tudi v modernih, velikih dvoranah ne da narediti vzdušja. Oglej si posnetek kake NHL tekme in videl boš, da se da (v NHL je navijanje namreč veliko bolj aktivno kot pa v NBA).

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !