Mar 05 2007

Rušenje na Celovški?

Na eni od enonadstropnih hiš ob eni glavih ljubljanskih vpadnic, Celovški cesti, lahko na vratih ene od trgovin preberete, da se je le-ta zaprla zaradi rušenja, objekt pa je že obkrožen s trakom, ki preprečuje dostop. Hiša stoji na zelo pomembni lokaciji, ki je primerna za višjo in bolj ambiciozno gradnjo. Vsekakor je to eden prvih korakov uresničitve vizij mnogih urbanistov, ki so in še vedno zapovedujejo, da bi morali ob glavnih mestnih vpadnicah (Dunajska, Celovška, Tržaška) graditi le primerne objekte, dosedanje nizke pa na primeren način odstraniti.

Ob tem se prikliče v spomin predlanski projekt “Inštituta za arhitekturo in urbanizem” Genius Loci, in sicer ravno za to lokacijo. Poslovna stavba Lek:

Foto: Genius Loci

Foto: Genius Loci

Foto: Genius Loci Upam, da bo projekt čimprej realiziran.

 • Share/Bookmark

4 odzivov
4 odgovorov v “Rušenje na Celovški?”

 1. ninamalina  ninamalina - 5.03.2007 22:06

  oh.. jaz sem se ravno prejšnji teden odselila iz tistegale sivega bloka zadaj. še dobro, očitno bodo spet cele dneve razbijali.

 2.   Putzmeister - 6.03.2007 18:51

  Pa je ta projekt že dokončno potrjen?

 3.   daeron - 6.03.2007 19:45

  Ne, verjetno ni… Saj tudi nisem napisal, da je. Je pa res, da ne vem, kakšen je status projekta in odnos z investitorjem (za katerega tudi ne vem, kdo je).

 4.   Putzmeister - 6.03.2007 20:35

  Verjetno je rušitev objekta šele pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja za nadomestno gradnjo.

  Podobno stanje je za Bezigradom, kjer želi Vegrad graditi 30 m poslovno-stanovanjsko stavbo ob hotelu Domina. Investitor mora najprej rušiti obe stavbi šele potem lahko zaprosi za gradbeno dovoljenje.

  Hehehe.Očitno si je Celjski Vegrad “rezerviral” severni del Ljubljane za gradnjo kar zase.

  Citypark (vsa gradbena dela), bodoča stavba ob Domini, Rotonda, Hypobank (Dunajska), toaster (Dunajska), novogradnja pri Autocommerce…

  Hja. Očitno se za dobre lokacije v mestu bije kar zanimiva bitka…

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !